Mini raspberrycupcakes (äggfria)
Skriv utIngredienser
Cupcake/muffinssmet
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
50 g smör
2 dl mjölk (ljummen)
1 dl hallonsylt
Frosting
125 g smör (rumsvarmt)
6 dl florsocker
1 dl hallonsyltpure (sila bort de små hallonkärnorna)
Instruktioner
Köksattiraljer och ugnstemp
Ugn: 175 grader
25-30 Minimuffinsformar
Sprits och spritspåse.
Förberedelseprepp
Sätt ugnen på 175 grader. Fördela ut muffinsformarna på en plåt och pensla dem gärna med lite smält smör så att cupcaken lättare lossnar ifrån formen. Pressa/sila hallonsylten så att det är en puré redo att lägga i frostingen.
Smeten
Blanda de torra ingredienserna. Addera till smör och ljummen mjölk. Fyll formarna så att ¾ del av formen fylls. Klicka på en liten klick hallonsylt i varje form. Grädda i ugnen i ca 12-14 minuter. Håll koll och känn av med sticka då ugnar och storlek på form kan variera gräddningstiden. Ställ cupcake att svalna innan frostingen läggs på.
Frosting
Mixa ihop smör och florsocker och hallonsyltpuré till en jämn och fast frosting. Fyll spritspåsen och spritsa därefter på cupcakes. Sätt ett hallon i toppen på frosting och servera.