Antal
Ca: 20 st
Havrebollar med kolagömma
Skriv utIngredienser
Kolagömma
45 g smör
0,5 dl strösocker
0,25 dl sirap
1/2 msk kakao
Havrebollsmet
100 g smör (rumsvarmt)
1 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
2 msk oboy
1 msk kaffe
½ tsk salt
4 dl havregryn
0,5 dl florsocker
1,5 dl riven kokos att rulla bollarna i
Instruktioner
Kola:
Koka ihop smör, strösocker, sirap och kakao i 3–4 minuter. Häll över kolan i en kopp och ställ i kylen och låt kallna (ca 1h). När kolan är kall gröper du ur kola med tesked och formar små kolabollar med händerna. Ställ fatet med kolabollar i kylen medans du gör havrebollsmeten
Havrebollsmet:
Häll samtliga ingredienser i en bunke och blanda samman med händerna eller med elvisp. Gör bollar av smeten och gör en urgröpning för kolan i havrebollen och sätt i kola och jobba runt havrebollsmeten så att den helt täcker kolan.
Rulla bollarna i kokos och ställ i kylen fram till servering och det är dags för att smarra : )