Let´s fika
  • Hem
  • Recept
    • Alla Baka med bär & frukt Choklad Vetebröd Småkakor & kondisbitar American style: Cheesecakes, creamcakes, gooeycakes Tårtor Baka utan ägg Desserter Godis
      Visa i bildspel

      Kanelbullar på brynt smör

      25 september, 2017

      Visa i bildspel

      Mandelhavreflarn (glutenfria) med glass och ingefärakolasås

      18 september, 2017

      Visa i bildspel

      Havrebollar med kolagömma

      15 september, 2017

      Visa i bildspel

      Krämig mascarponetårta med röda vinbär

      1 september, 2017

      Baka med bär & frukt

      Krämig mascarponetårta med röda vinbär

      1 september, 2017

      Baka med bär & frukt

      Mini raspberrycupcakes (äggfria)

      5 juni, 2017

      Choklad

      Havrebollar med kolagömma

      15 september, 2017

      Vetebröd

      Kanelbullar på brynt smör

      25 september, 2017

      Småkakor & kondisbitar

      Havrebollar med kolagömma

      15 september, 2017

      American style: Cheesecakes, creamcakes, gooeycakes

      New York Cheerycheescake

      25 juli, 2017

      Tårtor

      Krämig mascarponetårta med röda vinbär

      1 september, 2017

      Tårtor

      Budapesttårta med karameliserade kaneläpplen

      3 juli, 2017

      Baka utan ägg

      Kanelbullar på brynt smör

      25 september, 2017

      Baka utan ägg

      Mandelhavreflarn (glutenfria) med glass och ingefärakolasås

      18 september, 2017

      Baka utan ägg

      Havrebollar med kolagömma

      15 september, 2017

      Baka utan ägg

      Krämig mascarponetårta med röda vinbär

      1 september, 2017

      Desserter

      Mandelhavreflarn (glutenfria) med glass och ingefärakolasås

      18 september, 2017

      Desserter

      Krämig mascarponetårta med röda vinbär

      1 september, 2017

      Godis

      Havrebollar med kolagömma

      15 september, 2017

  • Fika
  • Upplevelser
  • Kontakt
    • Om oss
    • Press & Media
  • Hem
  • Recept
    • Alla Baka med bär & frukt Choklad Vetebröd Småkakor & kondisbitar American style: Cheesecakes, creamcakes, gooeycakes Tårtor Baka utan ägg Desserter Godis
      Visa i bildspel

      Kanelbullar på brynt smör

      25 september, 2017

      Visa i bildspel

      Mandelhavreflarn (glutenfria) med glass och ingefärakolasås

      18 september, 2017

      Visa i bildspel

      Havrebollar med kolagömma

      15 september, 2017

      Visa i bildspel

      Krämig mascarponetårta med röda vinbär

      1 september, 2017

      Baka med bär & frukt

      Krämig mascarponetårta med röda vinbär

      1 september, 2017

      Baka med bär & frukt

      Mini raspberrycupcakes (äggfria)

      5 juni, 2017

      Choklad

      Havrebollar med kolagömma

      15 september, 2017

      Vetebröd

      Kanelbullar på brynt smör

      25 september, 2017

      Småkakor & kondisbitar

      Havrebollar med kolagömma

      15 september, 2017

      American style: Cheesecakes, creamcakes, gooeycakes

      New York Cheerycheescake

      25 juli, 2017

      Tårtor

      Krämig mascarponetårta med röda vinbär

      1 september, 2017

      Tårtor

      Budapesttårta med karameliserade kaneläpplen

      3 juli, 2017

      Baka utan ägg

      Kanelbullar på brynt smör

      25 september, 2017

      Baka utan ägg

      Mandelhavreflarn (glutenfria) med glass och ingefärakolasås

      18 september, 2017

      Baka utan ägg

      Havrebollar med kolagömma

      15 september, 2017

      Baka utan ägg

      Krämig mascarponetårta med röda vinbär

      1 september, 2017

      Desserter

      Mandelhavreflarn (glutenfria) med glass och ingefärakolasås

      18 september, 2017

      Desserter

      Krämig mascarponetårta med röda vinbär

      1 september, 2017

      Godis

      Havrebollar med kolagömma

      15 september, 2017

  • Fika
  • Upplevelser
  • Kontakt
    • Om oss
    • Press & Media

Let´s fika

Lifestyle of swedish fika

American style: Cheesecakes, creamcakes, gooeycakes

New York Cheerycheescake

25 juli, 2017
New York Cheerycheescake

 

Skriv ut

Ingredienser

Botten

180 g (12 st) digestivekex
3 msk florsocker
100 g smör (rumstempererat)

Fyllning

For one 9-inch cheesecake >> 23 cm
• 900 g (4 st förpackningar med 227 g cream cheese) (rumstempererad)
• 3,5 dl strösocker
• 0,5 dl majsstärkelse
• 1 matsked riktigt vaniljpulver
• 2 st. extra stora ägg
• 1,65 dl vispgrädde

For one 8-inch cheesecake >> 20 cm
• 675 g (3 st förp med 227 g cream cheese) (rumstempererad)
• 3 dl strösocker
• 3 matskedar majsstärkelse
• 1 matsked riktigt vaniljpulver
• 2 st. extra stora ägg
• 1,5 dl vispgrädde

Geletopping
5 g agar agar
0,5 dl körsbärssylt
2 dl urkärnade körsbär

New York Cheerycheescake was last modified: september 18th, 2017 by admin_johan

Instruktioner

Köksattiraljer och ugnstemp

Ugn: 150 grader
Form: 23 cm rund springform med avtagbara sidor
Långpanna som är större än springformen för vattenbadet
Ugnsfolie för springformen så att den håller väta borta vid vattenbad.

Bakning

Förberedelseprepp:
Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg smörpapper i botten av springformen.

Botten:

Krossa digestivekexen fint. Mixa florsocker och rumstempererat smör väl. Blanda smörmixen med digestivekex. Pressa kexmixen mot botten av formen och ställ åt sidan i väntan på fyllningen.

Fyllning:

Mixa cream cheese, strösocker och majsstärkelse till en jämn smet. Tillsätt därefter ett ägg i taget och vispa noga mellan varje ägg. Se till att skrapa ner all smet från kanterna av bunken så att du har en jämn och fin smet när alla ägg är använda. Tillsätt den ovispade vispgrädde och vaniljpulver och mixa ihop ordentligt. Häll i hälften av cheesecakesmeten över digestivebottnen. Fördela ett lager körsbär över fyllningen och häll därefter i resterande av fyllningen.

Klä in springformen med 2-3 lager ugnsfolie och ställ i långpannan. Häll kokande vatten i långpannan så att det når upp 2/3 av springformens kant.

Grädda cirka 75 minuter i ugnen. Öppna inte ugnsluckan den första timman. Cheesecaken ska vara fast närmast kanten, glansig men i övrigt väldigt dallrig och lös. Stäng av ugnen och låt cheescaken stå i eftervärmen i en timma. Ta därefter ut kakan ur ugnen och låt svalna i rumstemperatur innan du ställer in den i kylskåpet (minst 4 timmar) men gärna över natten. Lossa kakan från kanten på springformen med en tunn kniv innan du spänner loss kakformen från kakan.

Geletopping:

Lätt 5 g agar agar i 5 dl kallt vatten i 2 minuter.
Koka upp vattnet med agar agar till 85 grader i minst 5 minuter.
Häll i körsbärssylten i agar agar och låt svalna (men inte stelna). Häll hälften av gelen över kakan.
Fördela därefter de urkärnade bären jämt över kakan. Häll därefter den resterande hälften av agar agar-gelén över bären. Ställ in i kylskåp och låt kakan stå där fram till servering.

New York Cheerycheescake was last modified: september 18th, 2017 by admin_johan

Notera

Gör kakan dagen innan den ska serveras, då har den hunnit sätta sig.

 

New York Cheerycheescake was last modified: september 18th, 2017 by admin_johan
0 kommentar
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
föregående inlägg
Budapesttårta med karameliserade kaneläpplen
nästa inlägg
Krämig mascarponetårta med röda vinbär

Lämna en kommentar Avbryt svar

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.

Om mig

Om mig

Kul att du hittade till min blogg! Jag heter Gunilla och jag hoppas att du hittar det du söker. Detta är en fikablogg med recept, kul info om svensk fikakultur och tips på söta upplevelser. Du är varmt välkommen att höra av dig till mig och du har frågor eller om du vill dela med dig!

Följ mig på sociala medier

Facebook Twitter Instagram

Populära recept

  • 1

    Mini raspberrycupcakes (äggfria)

    5 juni, 2017
  • 2

    Mandelhavreflarn (glutenfria) med glass och ingefärakolasås

    18 september, 2017
  • 3

    Havrebollar med kolagömma

    15 september, 2017
  • 4

    Krämig mascarponetårta med röda vinbär

    1 september, 2017
  • 5

    Kanelbullar på brynt smör

    25 september, 2017
  • 6

    Budapesttårta med karameliserade kaneläpplen

    3 juli, 2017

Senaste inlägg

  • UTSTÄLLNING

    16 april, 2023
  • Kanelbullar på brynt smör

    25 september, 2017
  • Mandelhavreflarn (glutenfria) med glass och ingefärakolasås

    18 september, 2017

Kategorier

  • Visa i bildspel (7)
  • Okategoriserad (1)
  • Baka med bär & frukt (2)
  • Choklad (1)
  • Vetebröd (1)
  • Småkakor & kondisbitar (1)
  • American style: Cheesecakes, creamcakes, gooeycakes (1)
  • Tårtor (2)
  • Baka utan ägg (5)
  • Desserter (2)
  • Godis (1)
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

@2017 - letsfika.se


Till sidans topp